Skip to main content

Menstruatieklachten

Menstruatieklachten komen vaak voor bij vrouwen. Vaak wordt er gedacht dat hier niks aan te doen is, maar dat is niet altijd waar.

Menstruatie kan verschillende klachten veroorzaken, zoals: hoofdpijn, vermoeidheid, pijn in de onderbuik en rug.

Tijdens de cyclus van de vrouw, veranderen constant de hormoonspiegels. Deze veranderingen zorgen voor een overbelasting van de lever, waardoor het orgaan niet meer optimaal kan functioneren. Deze verminderde functie kan resulteren in bijvoorbeeld hoofdpijn en vermoeidheid.

De baarmoeder ligt bevestigd aan het heiligbeen. Tijdens en net voor de menstruatie, trekt de baarmoeder aan het heiligbeen. Hierdoor kunnen lage rugklachten door ontstaan.

Verder kunnen menstruatieklachten ook veroorzaakt worden door andere klachten, zoals: een verminderde schildklierfunctie, stress, een spieraaltje of poliepen.

Doordat er verschillende oorzaken zijn voor menstruatieklachten, zijn er ook verschillende behandelingsmogelijkheden. Zo kan de osteopaat kiezen om de mobiliteit van de lever te verbeteren, waardoor het orgaan de hormoonschommelingen beter kan opvangen. Verder is het ook mogelijk om baarmoeder, bekkenbodem en of de buikorganen te mobiliseren.

De osteopaat zal eerst de oorzaak van uw menstruatieklachten vaststellen, waarna hij/zij een geschikte behandeling voor u zal opstellen.