Skip to main content

Verklevingen

Verklevingen zien we niet alleen door de vorming van littekenweefsel na een operatie, maar ook na een doorgemaakte infectie zoals bv. een darminfectie of een longontsteking, of bij endometriose.

Soms vind je verklevingen na een doorgemaakte trauma,  bijvoorbeeld na val met je fiets waarbij je het fietsstuur in je buik hebt gekregen.

Door deze verklevingen vermindert de beweeglijkheid van organen, waardoor de doorbloeding van het deze organen afneemt, alsook de mobiliteit van de spieren en de gewrichten die aan de organen grenzen. Hierdoor kunnen er op andere plaatsen in het lichaam klachten ontstaan.

Verklevingen kunnen de oorzaak zijn van een tal van klachten zoals buik-, gewrichts-, hoofdpijn, vruchtbaarheids- en verteringsproblemen, enz...

Zo kan een verkleving van de blaas na een doorgemaakte blaasontsteking, pijn in de onderrug veroorzaken.

De osteopaat onderzoekt en test de glijvlakken van verschillende organen ten opzichte van elkaar en ten opzichte van de bekken- buik- en borstwand.

Tijdens de behandeling zal de osteopaat de verschillende weefsellagen weer beweeglijk en soepel maken. Ook oude littekens kunnen worden behandeld. De behandeling gebeurt met zachte (rek)technieken om de verklevingen los te maken en op te rekken zodat de doorbloeding en de mobiliteit in het gebied verbeterd.